Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Počitniške enote: Prijava na letovanje v počitniških enotah Ministrstva za javno upravo

V počitniških enotah je možno letovati preko celega leta, razen v času, ko se v počitniških enotah opravljajo vzdrževalna dela ali ni omogočena normalna raba počitniške enote.

Počitniške enote namenjamo zagotavljanju pogojev za oddih in rekreacijo ter vzdrževanju psihofizičnih sposobnosti notranjih upravičencev. Uporabljajo jih lahko tako aktivni kot tudi upokojeni delavci organov državne uprave.

Za obdobje poletne in zimske sezone se za letovanje v terminih v sezoni predhodno izvede razpis za oddajo počitniških enot notranjim upravičencem. Po zaključku razpisa lahko preostale proste enote v sezoni in izven sezone najamejo tudi zunanji uporabniki.

Razpisani termini v poletni sezoni so od 22. 6. do 31. 8. 2024. Posamezni termin letovanja v počitniških enotah v Sloveniji in v hrvaški Istri vključuje 7 nočitev, razen v enotah na otoku Lošinj in Pag, kjer termin vključuje 10 nočitev.

Preostale proste termine po zaključenem razpisu lahko od 4. 4. 2024 dalje rezervirajo tudi javni uslužbenci na drugih državnih organih ter zunanji uporabniki. Termini se bodo dnevno ažurirali in bodo od 4. 4. 2024 dalje objavljeni na spletni strani počitniške dejavnosti MJU.


Izven razpisa dodeljujemo počitniške enote na podlagi vrstnega reda prispelih prijav. Pred posredovanjem prijave je treba opraviti telefonsko rezervacijo termina letovanja, in sicer: od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefonsko številko 01 478 8383.

Po opravljeni telefonski rezervaciji se prijavite s prijavnico za letovanje.

Prijavnica predstavlja zavezujočo ponudbo, ki jo strokovna služba sprejme z izdajo potrdila o odobritvi letovanja ali računa. Šteje se, da vam je letovanje dodeljeno, ko strokovna služba izda potrdilo o odobritvi letovanja ali račun. Rezervacija je veljavna največ en delovni dan.

Prijavnica za letovanje v poletni sezoni po tedenskih terminih

Prijavite se lahko na letovanje v počitniških kapacitetah v upravljanju Ministrstva za javno upravo v naprej določenih terminih letovanja v poletni sezoni.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
  • po pošti

Prijavnica za letovanje izven razpisa

Po predhodni telefonski rezervaciji se lahko prijavite na letovanje v počitniških kapacitetah v upravljanju Ministrstva za javno upravo v poljubnem terminu.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
  • po pošti
POVRATNE INFORMACIJE