Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pogosto vprašanje

Zaradi bolezni se ne morem udeležiti zbiranja podpisov za kandidata za župana, ki bi ga rad podprl na naslednjih lokalnih volitvah. Ali obstaja način, da mu vseeno izrazim podporo s svojim podpisom?
Pri določanju liste kandidatov za volitve v občinski svet in pri določanju kandidata za župana s strani skupine volivcev lahko svojo podporo s podpisom izrazite zgolj na predpisanem obrazcu v fizični obliki. Obrazec morate podpisati sebno red pristojnim organom, ki na upravni enoti vodi evidenco volilne pravice, ne glede na kraj stalnega prebivališča.

Volivci, ki ste v času zbiranja podpore v bolnišnicah, domovih za starejše, zavodih za invalidne osebe in podobnih zavodih ter osebe na prestajanju zaporne kazni, lahko svojo podporo izrazite tako, da vašo istovetnost na obrazcu potrdi posebej za to pooblaščena oseba organa oziroma zavoda.

Če imate v Republiki Sloveniji prijavljeno stalno ali začasno bivališče, a zaradi bolezni ali invalidnosti ne morete osebno pred pristojni organ, niste pa nameščeni v omenjenih zavodih, lahko svojo podporo kandidatu za župana izrazite prek uradne osebe pristojnega organa, ki vas obišče na domu najpozneje 6 dni pred iztekom roka za predložitev list kandidatov.
POVRATNE INFORMACIJE