Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pomorski promet: Preizkus znanja za upravljanje čolna

Za upravljanje čolna z motorjem moči do 7,35 kW in do 7 metrov dolžine ali vodnega skuterja, je potrebno opraviti najmanj preizkus znanja za upravljanje čolna.

Kandidat, ki želi opravljati izpit, mora biti star najmanj 16 let.

Tečaj za preizkus znanja za upravljanje čolna ni obvezen.

POTEK POSTOPKA PRIJAVE NA IZPIT:

Stranka vloži pisno prijavo z vsemi predpisanimi sestavinami na Upravi RS za pomorstvo (v nadaljevanju: Uprava). Prijava se vloži po pošti ali osebno. Prijava po elektronski pošti ni mogoča.

V kolikor je vloga stranke popolna, ji Uprava določi rok za opravljanje izpita in jo o tem obvesti na način, ki ga je stranka sama izbrala na prijavi. Priporoča se, da stranka izbere način obveščanja po elektronski pošti.

V kolikor želi stranka opravljati izpit na določenem izpitnem roku, lahko to pripiše na sami vlogi. Uprava lahko želje stranke glede izpitnega roka upošteva, v kolikor je izpitni rok še prost, ni pa nanje v nobeni meri vezana.

Seznam informativnih izpitnih rokov je dosegljiv TUKAJ. Informativni izpitni roki se lahko ne izvedejo, v kolikor je nanj prijavljeno premalo kandidatov ali obstajajo drugi razlogi.

Opozorilo: Uprava stranki določi izpitni rok šele po prejeti popolni prijavi na izpit. Takrat Uprava tudi preveri (ne)zasedenost posameznega roka. Posamezni izpitni rok, ki je bil v času oddaje vloge označen na seznamu kot prost, je lahko (zaradi časovnega zamika) že zaseden v času, ko se stranko razporeja na posamezni izpitni termin.

NA PODLAGI IZPITOV LAHKO STRANKE PRIDOBIJO NASLEDNJA POTRDILA:

  • potrdilo o preizkusu znanja za upravljanje čolna za plovbo po morju
  • potrdilo o preizkusu znanja za upravljanje čolna za plovbo po celinskih vodah
  • potrdilo o preizkusu znanja za upravljanje čolna za plovbo po morju in po celinskih vodah

Preizkus znanja za upravljanje čolna

Za opravljanje preizkusa znanja za upravljanje čolna se morate prijaviti z vlogo.
Možni načini oddaje:
  • po pošti
  • osebno
POVRATNE INFORMACIJE