Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Selitev, prijava, odjava prebivališča : Opozorilo lastnika oz. solastnika glede prijave na naslovu

Lastnik ali solastnik nepremičnine lahko obvesti upravno enoto, da ne soglaša s prijavo prebivališča na naslovu nepremičnine katere lastnik oz. solastnik je.

Če ste lastnik oziroma solastnik nepremičnine na določenem naslovu, lahko sporočite katerikoli upravni enoti v Republiki Sloveniji, da ne soglašate z novo prijavo posameznika/več posameznikov na naslovu nepremičnine, katere lastnik oziroma solastnik ste. Upravna enota bo v Register stalnega prebivalstva pod opombo zavedla vaše opozorilo, ki bo uradni osebi razvidno ob morebitni novi prijavi posameznika na naslovu nepremičnine, katere lastnik/solastnik ste.

Vaše opozorilo samo po sebi ne more preprečiti prijave na naslovu, če so za prijavo izpolnjeni pogoji, ki jih določa Zakon o prijavi prebivališča. Opozorilo je za uradno osebo indic, da je lahko prijava lažna, zato se v posebnem postopku po uradni dolžnosti preverja njena resničnost.

Če s prijavo prebivališča na naslovu nepremičnine, katere lastnik oziroma solastnik ste, soglašate, lahko opozorilo kadarkoli prekličete.

Opozorilo lastnika oz. solastnika glede prijave na naslovu

Kot lastnik ali solastnik dela stavbe na določenem naslovu lahko sporočite, da ne soglašate s prijavo prebivališča točno določenemu posamezniku ali na splošno nikomur.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
  • osebno

PRAVNA PODLAGA

POVRATNE INFORMACIJE