Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

POGOSTO VPRAŠANJE

Kdaj lahko pričakujem potrdilo in kam mi bo poslano oz. kje ga lahko prevzamem?
Če ste v vlogi označili, da potrdilo potrebujete za uporabo v Sloveniji in v kazensko evidenco niste vpisani, vam bo potrdilo posredovano praviloma še isti dan na način, kot ste ga označili na vlogi (v koraku Izbira vročanja odločitve - ali na fizični naslov, ki je v registru evidentiran kot vaš naslov za vročanje, ali na varen elektronski predal ali na navaden elektronski naslov).

Če ste izbrali varen elektronski predal, boste na izbrani način za obveščanje (preko SMS ali navadnega elektronskega naslova) najprej prejeli obvestilo o prejemu vročilnice. Po podpisu le - te vam bo sama vsebina pošiljke (torej potrdilo) na voljo v varnem elektronskem predalu. Lahko ga boste prevzeli v Moji eUpravi, v sklopu Vročene pošiljke.

Če pa ste označili, da potrdilo potrebujete za uporabo v tujini, ali v primeru, da ste zabeleženi v kazenski evidenci, postopek izdelave potrdila traja nekoliko dlje in ga boste običajno v enem tednu prejeli po pošti na vaš uradno prijavljen naslov za vročanje. Rok za izdajo potrdil je sicer 15 dni, vendar se običajno izdajo prej.
POVRATNE INFORMACIJE