Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pogosto vprašanje

Delodajalec zahteva potrdilo, da nisem vpisan v evidenci pravnomočnih sodb oziroma sklepov o prekrških ter potrdilo, da nisem zabeležen v kazenski evidenci. Kje ju najdem?
Na naši spletni strani www.mp.gov.si izpolnite ustrezni obrazec, v prvem primeru za potrdilo iz evidence pravnomočnih sodb oz. sklepov o prekrških za fizične osebe, v drugem primeru pa zahtevo za pridobitev podatkov iz kazenskih evidenc za fizične osebe.

Zahtevek za izdajo potrdila vložite na predpisanem obrazcu, ki ga najdete na spletni strani www.mp.gov.si in mora biti v celoti izpolnjen ter lastnoročno podpisan. Lahko ga pošljete po navadni pošti na naslov Ministrstva za pravosodje, Župančičeva ulica 3, 1000, Ljubljana ali oddate osebno v sprejemni pisarni ministrstva v poslovnem času (vhod iz Cankarjeve ulice).

Zahtevek za fizične osebe, podpisan s kvalificiranim elektronskim podpisom lahko oddate prek portala e-Uprava oziroma pošljete v varni elektronski predal evidence.mp@vep.si.

Elektronska vloga za potrdilo iz evidence pravnomočnih sodb oz. sklepov o prekrških za fizične osebe se nahaja na https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2460

Elektronska vloga za pridobitev podatkov iz kazenskih evidenc za fizične osebe se nahaja na https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=1459

Za lastnoročno podpisano zahtevo se namreč šteje tudi zahteva, podpisana s kvalificiranim elektronskim podpisom.

Če zahtevek za izdajo potrdila iz evidence pravnomočnih sodb oz. sklepov o prekrških za fizične osebe oddate prek portala eUprava, vam ga bomo posredovali po navadni pošti na uradno prijavljen naslov za vročanje.

Če potrdilo iz kazenskih evidenc potrebujete za uporabo v Sloveniji in v kazensko evidenco niste vpisani, boste potrdilo prejeli v elektronski obliki v Mojo eUpravo.
POVRATNE INFORMACIJE