Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pogosto vprašanje

Sem študent in me zanima, ali se lahko prijavim za dodatno pokojninsko zavarovanje?

Imam status študenta in delam preko študentskega servisa. Zanima me, če obstaja možnost, da se prijavim za dodatno pokojninsko zavarovanje? Prejemam namreč še pokojnino po preminulem očetu. Mi bi če je seveda prijava možna pripadala olajšava za prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje?
V zvezi z vašim vprašanjem vam pojasnjujemo, da je v skladu z določbami Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (Ur. l. RS, št. 109/06 – ZPIZ-1-UPB4) Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije le nosilec in izvajalec obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja.

Citirani zakon sicer določa, da se v prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje po tem zakonu lahko vključi zavarovanec ali pa uživalec pravic iz obveznega pokojninskega zavarovanja, vendar pa vam svetujemo, da vprašanje o možnosti vključitve v prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje naslovite na enega od izvajalcev prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja. Ti izvajalci so po zakonu lahko pokojninski skladi (vzajemni pokojninski skladi ali pokojninske družbe) in zavarovalnice, ki imajo dovoljenje za opravljanje poslov življenjskega zavarovanja.

Seznam izvajalcev z odobrenimi pokojninskimi načrti je dostopen na spletni strani ministrstva pristojnega za delo, družino in socialne zadeve.
POVRATNE INFORMACIJE