Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pogosto vprašanje

Odhajam v drugo državo članico EU. Do kakšnega obsega zdravstvenih storitev sem upravičen z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja?
Med začasnim bivanjem v drugi državi članici EU lahko z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja uveljavljate nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve v ustanovah javne zdravstvene mreže.

Obseg in vrsto zdravstvenih storitev opredeli zdravnik, ki vas sprejme na zdravljenje, pri čemer je ključnega pomena opredelitev pričakovane dolžine bivanja v drugi državi. Navedeno pomeni, da vam mora zdravnik na podlagi evropske kartice nuditi zdravstvene storitve v takem obsegu, da se vam zaradi zdravljenja ni potrebno vrniti v matično državo pred iztekom nameravanega bivanja v drugi državi.

Navedene storitve uveljavljate skladno s predpisi države, v kateri iščete zdravniško pomoč, kar pomeni, da je potrebno ponekod določene storitve doplačati. Informacije o načinu uveljavljanja zdravstvenih storitev po posameznih državah lahko najdete na spletni strani ZZZS (https://zavarovanec.zzzs.si/ - Zdravstveno zavarovanje v tujini / Informacije o tujih državah).
POVRATNE INFORMACIJE