Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Zemljišča, parcele: Izračun površine

Površina se izračuna iz podatkov katastra nepremičnin.

Če v katastru nepremičnin površina parcele ni izračunana iz ravninskih koordinat (v nadaljevanju: koordinat) točk na meji parcele, lahko zahtevate izračun površine iz koordinat točk na meji parcele.

Zahteva za izračun površine

Zahtevo za izračun površine lahko oddate, če ste lastnik parcele ali dela stavbe oziroma imetnik stavbne pravice ali služnosti.
Možni načini oddaje:
  • po pošti
  • osebno

Površina tlorisa stavbe, površina sestavin delov stavbe na parceli, površina območja stavbne pravice ali območja služnosti na parceli je praviloma izračunana iz koordinat, zato vlaganje zahteve za izračun površine v teh primerih ni potrebno. Če zaradi uskladitve navedenih površin s površino parcele prihaja do razlik, lahko zahtevate izračun površine iz koordinat točk na meji parcele, ostale površine, ki so povezane s podatki o površini parcele se bodo brez posebne zahteve avtomatsko uskladile.

Izračun površin lahko zahteva:

  • lastnik parcele: za izračun površine parcele, površine tlorisa stavbe, površine območja stavbne pravice in površine območja služnosti,
  • imetnik stavbne pravice: za izračun površine tlorisa stavbe in površine območja stavbne pravice,
  • imetnik služnosti: za izračun površine območja služnosti,
  • lastnik dela stavbe: za izračun površin sestavin delov stavbe, ki pripadajo delu stavbe v etažni lastnini, katerega lastnik je.


Na podlagi vaše zahteve bomo izračunali površino parcele, jo vpisali v kataster nepremičnin in vas o tem obvestili. Ostale površine, ki so povezane s podatki o površini parcele bomo avtomatsko uskladili na vpisano izračunano površino parcele.

POVRATNE INFORMACIJE