Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Nameravam glasovati na drug način

Če nimate stalnega prebivališča v Sloveniji in želite na referendumu glasovati po pošti iz tujine, morate o svoji nameri pravočasno obvestiti Državno volilno komisijo.
Volilno gradivo za glasovanje po pošti iz tujine na volitvah v Evropski parlament, volitvah v Državni zbor in volitvah Predsednika republike, na naslov stalnega prebivališča prejmete po uradni dolžnosti, zato obveščanje Državne volilne komisije ni potrebno.

Državno volilno komisijo obvestite najpozneje 15 dni pred dnevom glasovanja na referendumu.

Državna volilna komisija prepozno prejetega obvestila ne bo upoštevala.

1

Volitve Evropski parlament - z digitalnim potrdilom

OBVEZNO
Volitve v Evropski parlament bodo v nedeljo, 26. 5. 2019. Če na dan volitev ne morete glasovati na vašem matičnem volišču, lahko izberete poseben način uresničevanja volilne pravice in oddate svoj glas drugače kot običajno. Vlogo za poseben način uresničevanja volilne pravice lahko oddate s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Postopek oddaje elektronske vloge pričnete s klikom na “začnite postopek”.
Preberite več
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
2

Volitve Evropski parlament - brez digitalnega potrdila

OBVEZNO
Volitve v Evropski parlament bodo v nedeljo, 26. 5. 2019. Če na dan volitev ne morete glasovati na vašem matičnem volišču, lahko izberete poseben način uresničevanja volilne pravice in oddate svoj glas drugače kot običajno. Vlogo brez digitalnega potrdila lahko oddate s klikom na “začnite postopek”.
Preberite več
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
  • po pošti

Vloga je namenjena volivcem, ki so na dan glasovanja začasno v tujini in želijo na volitvah v državni zbor glasovati po pošti iz tujine.

POVRATNE INFORMACIJE