Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

vodič Nameravam glasovati na drug način

Če želite glasovati na diplomatsko-konzularnem predstavništvu v tujini, ker boste na dan glasovanja začasno v tujini, morate o svoji nameri pravočasno obvestiti Državno volilno komisijo.

Državno volilno komisijo obvestite najpozneje:

  • 30 dni pred dnevom glasovanja na volitvah

Državna volilna komisija prepozno prejetega obvestila ne bo upoštevala.

1

Volitve Evropski parlament - z digitalnim potrdilom

OBVEZNO
Volitve v Evropski parlament bodo v nedeljo, 26. 5. 2019. Če na dan volitev ne morete glasovati na vašem matičnem volišču, lahko izberete poseben način uresničevanja volilne pravice in oddate svoj glas drugače kot običajno. Vlogo za poseben način uresničevanja volilne pravice lahko oddate s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Postopek oddaje elektronske vloge pričnete s klikom na “začnite postopek”.
Preberite več
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
2

Volitve Evropski parlament - brez digitalnega potrdila

OBVEZNO
Volitve v Evropski parlament bodo v nedeljo, 26. 5. 2019. Če na dan volitev ne morete glasovati na vašem matičnem volišču, lahko izberete poseben način uresničevanja volilne pravice in oddate svoj glas drugače kot običajno. Vlogo brez digitalnega potrdila lahko oddate s klikom na “začnite postopek”.
Preberite več
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
  • po pošti

Vloga je namenjena volivcem, ki so na dan glasovanja začasno v tujini in želijo na volitvah glasovati na volišču s sedežem na diplomatskem predstavništvu ali konzulatu Republike Slovenije.

POVRATNE INFORMACIJE