Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Nameravam glasovati na drug način

Če ste izseljenec, ki bo na dan glasovanja v Sloveniji, in želite glasovati na volišču OMNIA v Sloveniji, morate o svoji nameri pravočasno obvestiti Državno volilno komisijo.

Državno volilno komisijo obvestite najpozneje 3 dni pred dnevom glasovanja. Državna volilna komisija prepozno prejetega obvestila ne bo upoštevala.

1

Volitve Evropski parlament - z digitalnim potrdilom

OBVEZNO
Volitve v Evropski parlament bodo v nedeljo, 26. 5. 2019. Če na dan volitev ne morete glasovati na vašem matičnem volišču, lahko izberete poseben način uresničevanja volilne pravice in oddate svoj glas drugače kot običajno. Vlogo za poseben način uresničevanja volilne pravice lahko oddate s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Postopek oddaje elektronske vloge pričnete s klikom na “začnite postopek”.
Preberite več
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
2

Volitve Evropski parlament - brez digitalnega potrdila

OBVEZNO
Volitve v Evropski parlament bodo v nedeljo, 26. 5. 2019. Če na dan volitev ne morete glasovati na vašem matičnem volišču, lahko izberete poseben način uresničevanja volilne pravice in oddate svoj glas drugače kot običajno. Vlogo brez digitalnega potrdila lahko oddate s klikom na “začnite postopek”.
Preberite več
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
  • po pošti

Vloga je namenjena volivcem, ki nimajo stalnega prebivališča na območju Republike Slovenije (izseljenci) in bodo na dan glasovanja v Republiki Sloveniji ter želijo glasovati na volišču v Sloveniji.

POVRATNE INFORMACIJE