Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

KAZNIVA DEJANJA IN PREKRŠKI: Prijava organiziranega kriminala

Organizirana kriminaliteta vsebuje kazniva dejanja, kot so tihotapstvo, preprodaja ali izdelava prepovedanih drog, orožja in eksplozivov, ilegalne migracije, ponarejanje denarja ipd.

Z različnimi oblikami kaznivih dejanj se policisti in občani srečujemo skoraj vsak dan. Tudi če niste prepričani, ali gre za organiziran kriminal, nam lahko posredujete informacije o njem in nam tako pomagate zagotavljati večjo varnost v državi.

Anonimna e-prijava organiziranega kriminala

Če imate informacije, ki se nanašajo na kazniva dejanja organiziranega kriminala, lahko oddate anonimno prijavo.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Ko je ogroženo življenje ali je nujno takojšnje ukrepanje policije, pokličite številko policije za klic v sili 113!

Med kazniva dejanja organiziranega kriminala sodijo:

  • Preprodaja in tihotapstvo prepovedanih drog
  • Preprodaja in tihotapstvo orožja, blaga z dvojno rabo ali vojaške opreme in orožja
  • Ilegalne migracije
  • Ponarejanje denarja

Kazniva dejanja organizirane kriminalitete pri ljudeh vzbujajo občutek strahu in negotovosti, gospodarstvu in ugledu države pa povzročajo veliko škodo. Organizirana kriminaliteta temelji na izkoriščanju, strahu in nasilju. Navadno ustvarja velike, nezakonite dobičke, ki pa med ljudmi lahko povzročijo strah za lastno varnost in varnost njihovega premoženja. Sodelovanje pri izvrševanju takšnih kaznivih dejanj pogosto poveča nestrpnost med ljudmi, povzroči razpad družin ter osebnostni in ekonomski propad posameznikov, ki želijo z malo truda in veliko tveganja na hitro obogateti. Posamezniki, ki se ukvarjajo z organizirano kriminaliteto, lahko postanejo tudi odvisniki od prepovedanih drog ali pa zaradi vpletenosti v tovrstna kazniva dejanja celo žrtve izsiljevanj kriminalnih združb.


Tudi če niste prepričani, da gre v primeru, ki ga želite prijaviti, za kaznivo dejanje, nam lahko na tem mestu popolnoma anonimno posredujete informacije o njem. Morda nam bodo prav te, navidez nepomembne informacije, pomagale pri učinkovitem preiskovanju organizirane kriminalitete.

PRISTOJNI ORGANI

POVRATNE INFORMACIJE