Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

KAZNIVA DEJANJA IN PREKRŠKI: Prijava nepravilnosti zasebnega varovanja

Prijavite neupoštevanje predpisov s področja zasebnega varovanja: nepravilno delovanje ali ravnanje varnostnega osebja, npr. varnostnikov oziroma varnostnih družb za zasebno varovanje.

Neupoštevanje predpisov s področja zasebnega varovanja lahko pripelje tudi do tragičnih posledic. Če zaznate kakršno koli obliko nepravilnega delovanja ali ravnanja varnostnega osebja, npr. varnostnikov oziroma varnostnih družb za zasebno varovanje, jo lahko prijavite.

Anonimna e-prijava nepravilnosti zasebnega varovanja

Če imate informacije, ki se nanašajo na nepravilnosti zasebnega varovanja, lahko oddate anonimno prijavo.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Zasebno varovanje lahko opravljajo samo pravne osebe, ki imajo podeljeno licenco, in varnostno osebje z izdano službeno izkaznico. Področje zasebnega varovanja ljudi in premoženja, ki ga ne zagotavlja država, je urejeno v zakonu o zasebnem varovanju.

Inšpekcijski nadzor nad izvrševanjem določb tega zakona izvaja Inšpektorat Republike Slovenije za notranje zadeve, za posamezne določbe pa je pristojna tudi Policija. Zakon določa oblike varovanja, strokovno usposobljenost varnostnikov, pogoje za opravljanje dejavnosti, predpisuje delovno obleko, službeno izkaznico, ipd.

V preteklih letih je bilo nekaj medijsko odmevnih primerov s področja zasebnega varovanja, ki so še dodatno povečali pomen nadzora tega področja.

POVRATNE INFORMACIJE