Pomoč pri uporabi Elektronski podpis

Podpisna komponenta je program, ki omogoča, da lahko dokument elektronsko podpišete s svojim kvalificiranim digitalnim potrdilom.

Tak elektronski podpis je enakovreden lastnoročnemu podpisu. Obstajajo različne podpisne komponente, eUprava pa uporablja ProXSign. Prosimo, preberite navodila o namestitvi in preizkusu delovanja podpisne komponente.


S podpisno komponento ProXSign lahko podpisujete uporabniki operacijskih sistemov Windows, OS X in Linux, na najnovejših različicah najbolj uporabljanih spletnih brskalnikov (Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera).


Vsem uporabnikom svetujemo, da pred prvo oddajo elektronske vloge namestite podpisno komponento ProXSign in takoj po namestitvi preverite delovanje podpisne komponente na testni strani. Če imate podpisno komponento že nameščeno, se prepričajte, da je vklopljena. Na strani s pomočjo lahko tudi namestite potrebna korenska potrdila podpisne komponente kot tudi korensko potrdilo SI-TRUST in vmesna potrdila izdajateljev vašega certifikata (sigen-ca in sigov-ca), če se med testnim podpisovanjem izkaže, da je to vzrok težave.

Elektronsko podpisovanje na tabličnih računalnikih še ni omogočeno.

V primeru, da težave še vedno ne uspete rešiti, lahko kontaktirate Enotni kontaktni center na telefonski števili 080 2002 ali prek elektronske pošte ekc@gov.si.

Vam je ta spletna stran koristila?

Koristnost strani lahko ocenite večkrat, upoštevamo pa le vašo zadnjo oceno.

Dosedanje ocene (588):

Da

Ne

Delno