Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pogosto vprašanje

Prejel sem potrdilo o številu kazenskih točk. Ker lahko posameznik v treh letih opravi šolo varne vožnje in s tem potrdilom v roku treh let zaprosi za izbris štirih točk iz registra, me zanima, kako poteka postopek in kako hitro od predložitve/oddaje vloge s potrdilom o opravljeni šoli varne vožnje se dejansko zgodi izbris?
Zakon o voznikih omogoča izbris štirih kazenskih točk enkrat v treh letih, če se imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja prostovoljno udeleži programa usposabljanja za varno vožnjo, zdravstvenega pregleda s svetovanjem ali rehabilitacijskega programa. V evidenci kazenskih točk štiri kazenske točke izbrišemo na dan prejema potrdila o uspešno opravljenem programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo.

Voznik potrdilo o uspešno zaključenem programu, ki ne sme biti starejše od treh mesecev, sam predloži Ministrstvu za pravosodje.

Sicer se programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo lahko udeleži imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja, ki doseže štiri in ne preseže 17 kazenskih točk, (voznik začetnik pa ne preseže šest kazenskih točk) zaradi storjenih prekrškov, ki niso povezani z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi.
POVRATNE INFORMACIJE