Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pogosto vprašanje

Prejšnji lastnik kmetijskega gospodarstva, ki je bil registriran tudi kot nosilec tega kmetijskega gospodarstva, po prodaji ne želi urediti izbrisa kmetijskega gospodarstva, ki bi bil potreben zato, da bi se lahko jaz kot novi lastnik tega gospodarstva vpisal kot novi nosilec. Kaj lahko naredim v tem primeru oziroma ali obstaja kaka druga pot do ureditve tega problema, saj mi to stanje onemogoča prijavljanje na razpise?
Če gre za prodajo celotnega kmetijskega gospodarstva, bi bilo pravilno, da se kmetijsko gospodarstvo ne izbriše iz Registra kmetijskega gospodarstva (RKG), temveč da se samo izvede sprememba nosilca. S tem pa se vse obveznosti in pravice (izplačilo subvencij) prenesejo na novega nosilca. Na primer, če je nosilec vložil zahtevke za subvencije v letu 2010 in izvedete spremembo nosilca, boste sredstva prejeli vi kot novi nosilec.

Priporočamo, da se s prejšnjim nosilcem dogovorite o prenosu nosilstva in o obveznostih in pravicah, ki jih za to kmetijsko gospodarstvo ima obstoječi nosilec. Če se z obstoječim nosilcem ne morete sporazumeti, se lahko oglasite na upravni enoti ali Inšpektoratu RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano, da se ugotovi dejansko stanje (kdo je lastnik, kdo obdeluje ...) in odloči o pravilnem vpisu kmetijskega gospodarstva v RKG.
POVRATNE INFORMACIJE