Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Visoka in višja šola: Subvencija za bivanje študentov

Do subvencij so upravičeni študenti, ki izpolnjujejo pogoje in merila za subvencioniranje bivanja in s študentskim domom ali zasebnikom sklenejo nastanitveno pogodbo.

Vloga za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih

Kandidati se za sprejem in podaljšanje bivanja prijavljajo preko spletne aplikacije eVŠ v skladu s prijavnimi roki, ki so navedeni v javnem razpisu.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Pristojno ministrstvo vsako leto do 1. junija objavi javni razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov višješolskega in visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih. Javni razpis, v katerem so navedeni pogoji, vsa zahtevana dokazila, roki za oddajo prošenj ter pravilnik o subvencioniranju bivanja študentov, je objavljen na portalu eVŠ in tudi na spletnih straneh Študentskega doma Ljubljana, Študentskih domov Univerze v Mariboru in Študentski domov Univerze na Primorskem.

Pridobivanje subvencije za bivanje uredite vsako leto znova s predložitvijo zahtevanih dokazil. Izpolnjevanje pogojev in meril za subvencioniranje bivanja študentov ugotavljajo pisarne za študentske domove.

POVRATNE INFORMACIJE