Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pogosto vprašanje

Sin je v gimnaziji prejemal štiri leta Zoisovo štipendijo. Zadnji letnik gimnazije je končal z poprečno oceno 4.16. Letos (2015/16) namerava nadaljevati študij na fakulteti za šport. Glede na povprečno oceno me zanima ali bo še prejemnik Zoisove štipendije?
Z zaključkom srednje šole se je štipendijsko razmerje vašega sina izteklo. Da bo lahko tudi na študiju prejemal Zoisovo štipendijo, mora zanjo ponovno kandidirati skupaj z vsemi ostalimi vlagatelji, torej tako tistimi, ki so bili prejemniki štipendije, kot tistimi, ki jo bodo uveljavljali prvič.

Ob vlogi bo moral izkazati ustrezen šolski uspeh - torej ali povprečno oceno vsaj 4,10 ali zlato maturo (lahko pa tudi oboje). Poleg uspeha pa bo moral izkazati vsaj še en ustrezen izjemni dosežek.

Katere dosežke je možno uveljavljati, lahko preverite v javnem razpisu, ki je objavljen na spletni strani sklada: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/razpis/n/razpis-za-dodelitev-zoisovih-stipendij-za-solsko-oziroma-studijsko-leto-20152016/ .

Med vsemi prijavljenimi kandidati, ki izpolnjujejo pogoje, se glede na razpoložljiva sredstva izberejo tisti vlagatelji, ki izkazujejo več točk za izjemne dosežke.
POVRATNE INFORMACIJE