Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Aktivnost: Dovoljenja za prekop/prenos posmrtnih ostankov

Pokojnik je lahko izkopan in prenesen na drugo pokopališče ali v drug grob na istem ali drugem pokopališču na zahtevo svojcev ali drugih fizičnih ali pravnih oseb, ki imajo za to upravičen interes in sicer po predhodnem mnenju najemnika groba in pridobitvi dovoljenja pristojnega občinskega organa.

Na zahtevo svojcev ali drugih fizičnih in pravnih oseb, ki imajo za to upravičen interes, so lahko posmrtni ostanki pokojnika izkopani in preneseni na drugo pokopališče ali v drug grob na istem pokopališču. Za prekop je potrebno pridobiti soglasje občinskega organa.

IZBIRA OBČINE

Pred oddajo vlogo preverite, katera občina je pristojna za reševanje vaše vloge, saj boste na ta način zagotovili, da se bo vaša vloga pričela reševati v najkrajšem možnem času. Vlogo se odda na občino, v kateri je grobno mesto iz katerega se opravi prekop.

Če željene občine ni v seznamu prejemnikov, se prosim obrnite neposredno na občino. Kontaktni podatki občin so na voljo na povezavi.

Vloga za izdajo dovoljenja za prekop/prenos posmrtnih ostankov

Pokojnik je lahko izkopan in prenesen na drugo pokopališče ali v drug grob na istem ali drugem pokopališču na zahtevo svojcev ali drugih fizičnih ali pravnih oseb.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
  • osebno
POVRATNE INFORMACIJE