Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Inšpekcijski postopki: Prijava kršitev Tržnemu inšpektoratu

Tržni inšpektorat Republike Slovenije je organ v sestavi Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, ki opravlja naloge inšpekcijskega nadzora na področjih varstva potrošnikov v pristojnosti ministrstva.

Pri vodenju upravnih inšpekcijskih in prekrškovnih postopkov uporablja predpise s področja varstva potrošnikov, nepoštenih poslovnih praks v odnosu do potrošnikov, obrtne dejavnosti, trgovine, nepremičninskega posredovanja, gostinstva in turizma, avtorskih in sorodnih pravic, potrošniškega kreditiranja in uporabe slovenskega jezika. Obširno področje njihovega delovanja je tudi nadzor tehničnih proizvodov na trgu z vidika splošne varnosti proizvodov ter varnosti električne opreme, gradbenih proizvodov, strojev, osebne varovalne opreme.

Poleg izvajanja inšpekcijskega nadzora izvaja tudi preventivne dejavnosti seznanjanja potrošnikov in podjetij s pravicami in obveznostmi ter s tem vsem sodelujočim na trgu omogoča lažje in zakonito poslovanje.

Podpisana prijava kršitve Tržnemu inšpektoratu RS

Vlogo oddajate z uporabo svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS). S tem imate omogočeno, da vlogo shranite v svoj predal na eUpravi.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Anonimna prijava kršitve Tržnemu inšpektoratu RS

Nepravilnost ali kršitev lahko prijavite Tržnemu inšpektoratu RS tudi anonimno.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko
  • po pošti
  • osebno
POVRATNE INFORMACIJE