VlogaPotrdilo iz evidence kazenskih točk v cestnem prometu

Potrdilo iz evidence kazenskih točk izdaja Ministrstvo za pravosodje.

elektronsko

Opis elektronskega načina oddaje vloge (kaj in kdaj morate narediti, kaj potrebujete, morate kaj dodati, kakšni so pogoji in podobno)

Navodila

Po prijavi z digitalnim potrdilom se vaši osebni podatki v obrazec prenesejo samodejno, ostale podatke vnesete ročno. Izpolnjeno vlogo v postopku oddaje tudi elektronsko podpišete.

Zahtevek, podpisan s kvalificiranim elektronskim podpisom, lahko pošljete tudi v varni elektronski predal evidence.mp@vep.si. Za oddajo vloge potrebujete digitalno potrdilo.

Potrdilo iz skupne evidence kazenskih točk v cestnem prometu izdamo v najkrajšem možnem času, če pa je potrebno dodatno preverjanje, postopek lahko traja dlje.

Stroški postopka
Namen Strošek
Brezplačno
Brezplačno

po pošti

Opis načina oddaje vloge po pošti (kaj in kdaj morate narediti, kaj potrebujete, morate kaj dodati, kakšni so pogoji in podobno)

Navodila

Vlogo pošljete po pošti na Ministrstvo za pravosodje, Župančičeva 3, 1000 Ljubljana.

 

Potrdilo iz evidence kazenskih točk v cestnem prometu izdamo v najkrajšem možnem času, v kolikor pa je potrebno dodatno opreverjanje, postopek lahko traja dlje.

Stroški postopka
Namen Strošek
Brezplačno
Brezplačno

osebno

Opis osebne oddaje vloge (kaj in kdaj morate narediti, kaj potrebujete, morate kaj dodati, kakšni so pogoji in podobno)

Navodila

Vlogo lahko oddate v sprejemni pisarni Ministrstva za pravosodje, Župančičeva 3, 1000 Ljubljana, in sicer vsak dan od 9:00 do 15:30 ure (v sredo do 16:00), v petek pa do 14:30.

Stroški postopka
Namen Strošek
Brezplačno
Brezplačno
POVRATNE INFORMACIJE