Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

VlogaIzjava o sprejemu ponudbe za prodajo kmetijskega zemljišča, gozda ali kmetije

Posameznik, ki želi kupiti kmetijsko zemljišče, gozd ali kmetijo, ki je naprodaj, mora dati pisno izjavo o sprejemu ponudbe, ki jo pošlje upravni enoti ali neposredno vloži na upravni enoti. Upravna enota po preteku roka (15 dni) za sprejem ponudbe obvesti vse sprejemnike ponudbe in prodajalca o tem, kdo je ponudbo sprejel v roku.

Navodila

Po prijavi z e-identiteto se vaši osebni podatki v obrazec prenesejo samodejno, ostale podatke vnesete ročno. Izpolnjeni obrazec izjave upravni enoti pošljete elektronsko.

 

Če izjavo o sprejemu ponudbe vlaga več oseb skupaj, vlogo elektronsko pošlje in podpiše le oseba, ki je s strani ostalih vlagateljev pooblaščena za oddajo izjave (pooblaščenec). Vlagatelj vloge mora najkasneje v upravnem postopku priložiti podpisano pooblastilo za oddajo vloge ostalih vlagateljev. Enako velja, če je vlagatelj vloge pooblaščenec ali zakoniti zastopnik.

 

Primer: Če izjavo o sprejemu ponudbe vlagata mož in žena skupaj, lahko vlogo elektronsko pošlje in podpiše npr. mož. V tem primeru pri elektronski vlogi označi, da oddaja izjavo o sprejemu ponudbe kot "pooblaščenec ali zakoniti zastopnik". Pri sprejemnikih ponudbe navede podatke zase in za ženo (ime in priimek, naslov), pri čemer za dodatni zapis druge osebe uporabi ikono "DODAJ NOV ZAPIS".  Ob oddaji vloge oz. najkasneje v upravnem postopku pa mora predložiti pisno pooblastilo žene za oddajo

 

Pogoji za oddajo
Stroški postopka
Namen Strošek
Brezplačno
Brezplačno
Navodila

Pisno izjavo o sprejemu ponudbe morate poslati priporočeno upravni enoti.

 

 

Stroški postopka
Namen Strošek
Brezplačno
Brezplačno
Navodila

Izjavo vložite neposredno pri upravni enoti.

 

 

Stroški postopka
Namen Strošek
Brezplačno
Brezplačno
POVRATNE INFORMACIJE