Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Aktivnost: Potrdilo o potomcih

S potrdilom izkazujete sorodstveno vez do otrok.

Vloga za potrdilo o potomcih

Vloga vam omogoča pridobitev potrdila o vaših živih potomcih (priimek in ime, EMŠO, naslov), razen podatkov o potomcih, ki s starši niso povezani preko EMŠO oziroma niso vpisani v matični register v Republiki Sloveniji (npr. v primeru, ko je otrok tujec, ki ni bil rojen v Republiki Sloveniji)
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Zakon o dajatvah za motorna vozila določa, da se nižja letna dajatev v višini 50 % letne dajatve za osebna vozila plačuje za največ eno vozilo v lasti ali uporabi enega izmed članov družine, ki ima na dan vložitve vloge za znižanje letne dajatve na istem naslovu stalnega prebivališča prijavljene štiri ali več otrok, starih do 18 let. Znižanje se uveljavlja na podlagi dokazila o skupnem stalnem prebivališču vsaj enega od staršev in otrok.

Potrdilo o potomcih boste predložili v postopku registracije vozila in s tem dokazovali, da izpolnjujete pogoj za znižanje letne dajatve v višini 50 % letne dajatve za družino s štirimi otroki ali več, starosti do 18 let in da imate iste naslove stalnega prebivališča.

POVRATNE INFORMACIJE