Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve. Skoči na filtre seznama

Zdravje: Pridobitev izjave in potrdila o karanteni na domu

Pridobitev izjave in potrdila o karanteni na domu zaradi prihoda iz tujine ali visoko tveganega stika z okuženo osebo.

Oseba, ki je prišla iz tujine (območja z visokim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom) ali je bila v visoko tveganem stiku za okužbo z novim koronavirusom, ostane na naslovu bivanja in omeji fizične stike z osebami, ki ne živijo na tem naslovu, za obdobje desetih dni.

Izjava o karanteni na domu - z uporabo e-identitete

Vlogo oddajate z uporabo svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS). S tem imate omogočeno, da vlogo shranite v svoj predal na eUpravi in v nekaj minutah v ta predal dobite tudi Izjavo o karanteni na domu.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Izjava o karanteni na domu - brez uporabe e-identitete

Vlogo oddajate brez uporabe svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS). To pomeni, da boste Potrdilo o karanteni na domu dobili na elektronski naslov, ki ga boste vpisali na vlogi. Če potrdila v nekaj minutah ne dobite, ste vpisali napačen e-naslov in morate vlogo ponovno oddati.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Pridobitev potrdila o karanteni na domu - z uporabo e-identitete

Vloga velja kot potrdilo za delodajalca za karantene na domu, ki so se pričele do vključno 9.6.2021. Vlogo oddajate z uporabo svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS). S tem imate omogočeno, da vlogo shranite v svoj predal na eUpravi in v nekaj minutah v ta predal dobite tudi Potrdilo o karanteni na domu.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Pridobitev potrdila o karanteni na domu - brez uporabe e-identitete

Vloga velja kot potrdilo za delodajalca za karantene na domu, ki so se pričele do vključno 9.6.2021. Vlogo oddajate brez uporabe svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS). To pomeni, da boste Potrdilo o karanteni na domu dobili na elektronski naslov, ki ga boste vpisali na vlogi. Če izjave v nekaj minutah ne dobite, ste vpisali napačen e-naslov in morate vlogo ponovno oddati.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Oseba lahko vlogo za »Pridobitev potrdila o karanteni na domu« odda do 31.12.2021 samo v primeru, če je bila v karanteno na domu napotena do vključno 9.6.2021.

Če je oseba zaposlena, mora v 24 urah od napotitve v karanteno na domu obvestiti svojega delodajalca, da je v karanteni na domu.

Oseba, ki odda vlogo za »Izjava o karanteni na domu«, lahko izjavo uporabi kot dokazilo za uveljavljanje nadomestila plače ali drugih pravic iz naslova zdravstvenega in socialnega varstva.


Oseba, ki je vključena v vzgojno izobraževalne zavode je dolžna o karanteni na domu obvestiti ravnatelja zavoda.


Naslov bivanja za čas izvajanja karantene na domu oseba izbere sama. Izvajanje karantene na domu se lahko predčasno konča samo v primeru prihoda iz tujine z negativnim rezultatom testa. Testiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.


Kršitev ukrepa karantene na domu ali vpis neresničnih podatkov v evidenco se kaznuje z globo od 400 do 4.000 EUR.


Več o novem koronavirusu, bolezni Covid-19, zaščiti in karanteni na domu lahko preberete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

POVRATNE INFORMACIJE