Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Zdravje: Pridobitev izjave o karanteni na domu

Pridobitev izjave o karanteni na domu zaradi visoko tveganega stika z okuženo osebo.

Oseba, ki je bila v visoko tveganem stiku za okužbo z novim koronavirusom, ostane na naslovu bivanja in omeji fizične stike z osebami, ki ne živijo na tem naslovu, za obdobje sedmih dni.

Izjava o karanteni na domu - z uporabo e-identitete

Vlogo oddajate z uporabo svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS). S tem imate omogočeno, da vlogo shranite v svoj predal na eUpravi in v nekaj minutah v ta predal dobite tudi Izjavo o karanteni na domu. Če izjave v nekaj minutah ne dobite, ste vpisali napačen e-naslov in morate vlogo ponovno oddati.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Izjava o karanteni na domu - brez uporabe e-identitete

Vlogo oddajate brez uporabe svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS). To pomeni, da boste Potrdilo o karanteni na domu dobili na elektronski naslov, ki ga boste vpisali na vlogi. Če potrdila v nekaj minutah ne dobite, ste vpisali napačen e-naslov in morate vlogo ponovno oddati.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Če je oseba zaposlena, mora v 24 urah od napotitve v karanteno na domu obvestiti svojega delodajalca, da je v karanteni na domu.
Oseba, ki odda vlogo za »Izjava o karanteni na domu«, lahko izjavo uporabi kot dokazilo za uveljavljanje nadomestila plače ali drugih pravic iz naslova zdravstvenega in socialnega varstva.
Oseba, ki je vključena v vzgojno izobraževalne zavode je dolžna o karanteni na domu obvestiti ravnatelja zavoda.
Naslov bivanja za čas izvajanja karantene na domu oseba izbere sama.

Kršitev ukrepa karantene na domu ali vpis neresničnih podatkov v evidenco se kaznuje z globo od 400 do 4.000 EUR.

Več o novem koronavirusu, bolezni Covid-19, zaščiti in karanteni na domu lahko preberete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

*Potrdilo o karanteni na domu je bilo na podlagi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 82/21) mogoče pridobiti do 31. 12. 2021.

POVRATNE INFORMACIJE