Aktivnost Potrdilo o karanteni

Potrdilo o karanteni na domu zaradi visoko tveganega stika z osebo, okuženo z virusom SARS-CoV-2

Ob izpostavljenosti okužbi z virusom SARS-CoV-2 se je 10 dni potrebno izogibati vsem nenujnim stikom z ostalimi ljudmi.

STATISTIKA ODDANIH VLOG

Statistika se osvežuje enkrat dnevno.

Zadnjič osveženo: 14. 5. 2021; 7:00

Število oddanih vlog z e-identiteto: 3.098

Število oddanih vlog brez e-identitete: 85.535

Pridobitev potrdila o karanteni na domu - z uporabo e-identitete

 
Vlogo oddajate z uporabo svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS). S tem imate omogočeno, da vlogo shranite v svoj predal na eUpravi in v nekaj minutah v ta predal dobite tudi Potrdilo o karanteni na domu.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Pridobitev potrdila o karanteni na domu - brez uporabe e-identitete

 
Vlogo oddajate brez uporabe svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS). To pomeni, da boste Potrdilo o karanteni na domu dobili na elektronski naslov, ki ga boste vpisali na vlogi. Če potrdila v nekaj minutah ne dobite, ste vpisali napačen e-naslov in morate vlogo ponovno oddati.
Možni načini oddaje:
  • elektronsko

Karantena na domu je ukrep samoosamitve na naslovu bivanja z omejitvijo stikov z osebami, ki ne živijo v istem gospodinjstvu. Oseba se seznani z navodili, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, glede namena in načina izvajanja karantene na domu in so priloga tega potrdila. Zaradi neupoštevanja navodil je oseba lahko kazensko odgovorna za kaznivo dejanje prenašanja nalezljive bolezni v skladu s 177. členom Kazenskega zakonika (Uradni list RS, št. 50/12 – uradno prečiščeno besedilo, 6/16 – popr., 54/15, 38/16, 27/17, 23/20 in 91/20).

Več o virusu, bolezni, zaščiti in karanteni na domu si lahko preberete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje:

POVRATNE INFORMACIJE