Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pogosto vprašanje

Zanima me, kako so na javnem vpogledu narisani grafični prikazi parcel in njihovih mej? Grafični prikaz naše parcele namreč prikazuje, da po delu naše parcele teče cesta, naša parcela pa je prikazana večja, kot mislimo, da je. Kako lahko zadevo uredimo?
V javno dostopnih podatkih o nepremičninah na spletnem portalu E-prostor lahko vidite grafično prikazane meje parcel z zemljiškokatastrskim prikazom (ZKP), kjer je vidna slika oblike in medsebojne lege parcel.

Zemljiškoknjižnega prikaza ne smete neposredno uporabljati za ugotavljanje poteka meje, lahko pa ga uporabljate za prikaz drugih podatkov v geografskih informacijskih sistemih ali za druge podobne namene z opozorilom, da je prikaz informativen.

Če ste lastniki parcele na geodetski upravi urejali podatke o meji, v grafičnem prikazu vključite sloj zemljiško katastrski načrt (ZKN), ki odraža dejansko izmerjeno lokacijo parcel v naravi. Arhivske podatke meritev posamezne parcele pa hrani območna geodetska uprava občine, na območju katere leži posamezna parcela.
POVRATNE INFORMACIJE