Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Pogosto vprašanje

Kakšno dokumentacijo potrebujemo v slovenskem podjetju, če zaposlimo švicarskega državljana, ki bi ga radi napotili na delo v Nemčijo?
Če je tujec, ki ga želite zaposliti, državljan Švicarske konfederacije, ima pravico do prostega dostopa na slovenski trg dela, kar pomeni, da za zaposlitev v Republiki Sloveniji (RS) ne potrebuje delovnega dovoljenja.

Napotitev takega delavca na delo v drugo državo članico Evropske unije (EU) je dopustna, če je možnost opravljanja dela v tujini dogovorjena s pogodbo o zaposlitvi in pod pogojem, da je bil delavec najmanj en mesec pred napotitvijo vključen v socialno zavarovanje v RS.

Pred napotitvijo delavca na delo v drugo državo članico EU se obrnite na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in pridobite obrazec A1. Izdali vam ga bodo na podlagi pravilno izpolnjenega vprašalnika za delodajalce, ki je na voljo na spletni strani ZZZS.

Poleg navedenega mora podjetje, ki napoti delavce na delo v drugo državo članico EU, izpolniti tudi nekatere druge administrativne zahteve, predpisane z nacionalno zakonodajo posamezne države članice.
POVRATNE INFORMACIJE