Novica Z mobilno napravo do storitev e-Uprave

Z mobilno identiteto smsPASS lahko storitve eUprave po novem uporabljate tudi na mobilnih napravah. V uporabi še vedno ostaja tudi prijava z digitalnim potrdilom.

eUprava tudi na mobilnih napravah

Po novem se lahko v eUpravo prijavite in oddate elektronsko vlogo ali vpogledate v svoje osebne podatke kar s svojo mobilno napravo. Vse, kar potrebujete, je mobilna identiteta smsPASS. To je nov način prijave v SI-PASS, ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev in elektronsko podpisovanje dokumentov. Za uporabo smsPASS potrebujete mobilno telefonsko številko in telefon, ki sprejema kratka sporočila, ter napravo, povezano v splet (npr. računalnik, tablico, pametni telefon).


Pridobitev in aktivacija smsPASS

Postopek aktivacije smsPASS vedno pričnete na uporabniških straneh SI-PASS. Če imate kvalificirano digitalno potrdilo, boste v nekaj dneh na naslov stalnega prebivališča prejeli aktivacijsko kodo, ki jo potrebujete za zaključek postopka aktivacije. Če kvalificiranega digitalnega potrdila nimate, pa se osebno zglasite na upravni enoti, pri prijavni službi SI-TRUST, kjer uredite vse potrebno za prejem aktivacijske kode, ki vam bo posredovana po e-pošti.


Več o postopku pridobitve in aktivacije smsPASS si lahko preberete na spletni strani SI-TRUST.

Podrobneje o postopku pridobitve in aktivacije smsPASS: http://www.si-ca.si/dokumenti/Aktivacija-smsPASS.pdf.

Vam je ta spletna stran koristila?

Koristnost strani lahko ocenite večkrat, upoštevamo pa le vašo zadnjo oceno.

Dosedanje ocene (24):

Da

Ne

Delno