Novica Oddaja vlog za subvencionirane dijaške/študentske vozovnice

Ste dijak ali študent in nameravate zaprositi za dijaško ali študentsko vozovnico ali podaljšati obstoječo? Vlogo za pridobitev subvencionirane dijaške ali študentske vozovnice lahko elektronsko oddate preko portala eUprava.

Do subvencionirane vozovnice IJPP preko spleta v nekaj korakih:

1. Če nimate digitalnega potrdila, greste z osebnim dokumentom na najbližjo upravno enoto, kjer oddate vlogo za pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila. V nekaj dneh prejmete po fizični in elektronski pošti kode za prevzem digitalnega potrdila.

Lahko pa na upravni enoti namesto digitalnega potrdila zaprosite tudi za SMSpass, ki omogoča zanesljivo identifikacijo za elektronsko poslovanje preko sms sporočila.

2. Z digitalnim potrdilom ali smsPASS-om (v imenu mladoletnih oseb lahko to storijo starši oz. zakoniti zastopniki, ki imajo digitalno potrdilo ali smsPASS in imajo otroke v Moji eUpravi dodane kot »povezane osebe«) izpolnite e-vlogo za enotno vozovnico, ki je dosegljiva na portalu eUprava, spletnih straneh Ministrstva za infrastrukturo in prevoznikov.

3. V predal Moja eUprava boste prejeli potrdilo o oddaji in odobritvi vloge ter šifro, s katero lahko kupite vozovnico pri prevoznikih.

Če že imate elektronsko kartico, se bo enotna vozovnica avtomatsko naložila ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP.
Če enotno vozovnico kupujete prvič, jo fizično prevzamete na prodajnih mestih prevoznikov. Seznam prodajnih mest je objavljen na

http://subvencije.ijpp.si/portal/.


S številko vloge in osebnim dokumentom greste na katerokoli prodajno mesto IJPP v Sloveniji, na katerem boste lahko opravili nakup vozovnice.


Vse informacije o subvencioniranih vozovnicah so objavljene tudi na http://subvencije.ijpp.si/portal/

Vam je ta spletna stran koristila?

Koristnost strani lahko ocenite večkrat, upoštevamo pa le vašo zadnjo oceno.

Dosedanje ocene (15):

Da

Ne

Delno