Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Novica Nakup subvencionirane dijaške ali študentske vozovnice prek spleta

Dijaki in študenti lahko tudi letos opravijo nakup subvencionirane vozovnice prek spleta. Postopek, ki je v celoti digitaliziran (od oddaje e-vloge na portalu eUprava do nakupa vozovnice na spletnem mestu posameznega prevoznika Arriva, Ljubljanski potniški promet, Nomago in Slovenske železnice), je letos dodatno poenostavljen in uporabniku še bolj prijazen.

Prodaja enotnih subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP), s katerimi bo študentom, dijakom in udeležencem izobraževanja odraslih omogočen dostopnejši javni prevoz do izobraževalnega zavoda, se je začela 25. avgusta 2021. Vlogo je mogoče oddati z uporabo svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS) na portalu eUprava.

Kako poteka postopek nakupa?

Dijak ali študent na portalu eUprava s svojo e-identiteto (digitalno potrdilo ali smsPASS) odda vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. V nekaj minutah prejme odgovor in ob pridobitvi pozitivne odločitve o upravičenosti do subvencionirane vozovnice, dobi aktivno povezavo, ki ga ob kliku preusmeri na spletno mesto, kjer lahko izbere želenega prevoznika in v njegovi spletni prodajni aplikaciji kupi vozovnico. Ker je uporabnik prijavljen s svojo e-identiteto (digitalno potrdilo ali smsPASS) lahko takoj kupi vozovnico. Ob prvem prevozu se ob stiku kartice IJPP z validatorjem na kartico naloži kupljena vozovnica.

Vlogo morajo oddati vsi tisti, ki prvič zaprosijo za subvencionirano vozovnico in tisti, ki želijo podaljšati veljavnost vloge iz preteklega šolskega oziroma študijskega leta.

Podrobnejše informacije o novostih in ugodnostih na področju vozovnic ter ponudbe javnega potniškega prometa (v skladu s spremembami Zakona o prevozih v cestnem prometu), so predstavljene na spletni strani Ministrstva za infrastrukturo.

Nakup subvencionirane študentske ali dijaške vozovnice

POVRATNE INFORMACIJE