Novica S februarjem brezplačen javni prevoz za športnike. Preverite, kako do vozovnice Slovenija

Od 1. februarja 2020 dalje bodo registrirani športniki s statusom dijaka in študenta upravičeni do brezplačne vozovnice za potovanja, ki so povezana s športom. Vsi registrirani športniki s statusom dijaka in študenta, ki sicer uporabljajo letne relacijske vozovnice za dnevno medkrajevno potovanje od doma do šole, bodo od 1. februarja 2020 avtomatično prejeli tako imenovano vozovnico Slovenija.

Ta jim bo omogočala brezplačen prevoz na vseh registriranih linijah javnega medkrajevnega linijskega avtobusnega železniškega prevoza v notranjem cestnem in železniškem prometu. Vozovnica bo športnikom omogočala prevoz od doma do krajev vadbe, tekmovanj in drugih aktivnosti, povezanih s športom.

Vsi registrirani športniki, ki imajo mesečne ali polletne vozovnice za dnevna potovanja, bodo dodatno pravico v obliki vozovnice Slovenija dobili ob nakupu vozovnice za naslednje obdobje, torej samo kupijo takšno vozovnico kot so jo imeli doslej. Registrirani športniki, ki doslej niso imeli subvencionirane vozovnice, morajo oddati vlogo za subvencionirano vozovnico in nato z nakupom relacijske vozovnice prejmejo tudi vozovnico Slovenija. Upravičenci bodo lahko dodatno pravico na prodajnih mestih urejali od 30. januarja 2020 dalje.

Vlogo za pridobitev in nakup subvencionirane vozovnice lahko oddate na portalu eUprava.

Vam je ta spletna stran koristila?

Koristnost strani lahko ocenite večkrat, upoštevamo pa le vašo zadnjo oceno.

Dosedanje ocene (3):

Da

Ne

Delno