Novica Poročanje premoženjskega stanja le še na eUpravi

Od 1. junija je poročanje premoženjskega stanja zavezancev mogoče le še na portalu eUprava.

Komisija za preprečevanje korupcije (komisija) je 1. januarja 2020 prešla na nov način poročanja premoženjskega stanja zavezancev, in sicer je o premoženjskem stanju mogoče poročati na portalu eUprava. Z majem pa se je izteklo tudi prehodno obdobje, v katerem je bilo še vedno mogoče poročati tudi na obrazcih, dostopnih na spletni strani komisije, ki so jih zavezanci komisiji pošiljali po pošti.

S 1. junijem komisija to možnost ukinja, tako da morajo zavezanci o premoženjskem stanju poročati na portalu eUprava, kjer izpolnijo obrazec, ga z digitalnim potrdilom ali z mobilno identiteto smsPASS podpišejo, ta pa je nato avtomatično posredovan komisiji. Gre za pomembno modernizacijo sistema poročanja, ki odpravlja pomanjkljivosti in slabosti starega načina poročanja, hkrati pa sistem zmanjšuje tudi možnost nenamernega napačnega poročanja.


Za vse informacije in pomoč pri tem lahko zavezanci komisiji pišejo na elektronski naslov anti.korupcija(at)kpk-rs.si oziroma na komisijo pokličejo v času uradnih ur za področje premoženjskega stanja (v torek in četrtek med 9. in 12. uro) na telefonsko številko 01/400-5704.

Poročanje o premoženjskem stanju na portalu eUprava

Vir: Komisija za preprečevanje korupcije

Vam je ta spletna stran koristila?

Koristnost strani lahko ocenite večkrat, upoštevamo pa le vašo zadnjo oceno.

Dosedanje ocene (4):

Da

Ne

Delno