Novica Koraki do subvencionirane vozovnice

Letos prvič uvajamo storitev e-vloge, ki bo omogočila upravičencem, da oddajo vlogo in pridobijo enotno subvencionirano vozovnico prek spleta in se s tem izognejo čakalnim vrstam na prodajnih mestih prevoznikov.

V nekaj korakih do enotne vozovnice IJPP prek spleta:

1. Če še nimaš digitalnega potrdila, greš z osebnim dokumentom na najbližjo upravno enoto, kjer oddaš vlogo za pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila. V nekaj dneh prejmeš po fizični in elektronski pošti kode za prevzem. Namestiti si moraš tudi podpisno komponento za podpis vloge.

2. Z digitalnim potrdilom (v imenu mladoletnih oseb lahko to storijo starši oz. zakoniti zastopniki, ki imajo digitalno potrdilo in imajo otroke v moji eUpravi dodane kot »povezane osebe«) izpolniš e-vlogo za enotno vozovnico, ki je od 21. avgusta 2017 dosegljiva na portalu eUprava in spletnih straneh Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za infrastrukturo in vseh prevoznikov.

3. V predal Moja eUprava boš prejel potrdilo o oddaji in odobritvi vloge ter šifro, s katero lahko kupiš vozovnico pri prevoznikih.


Če že imaš elektronsko kartico, se bo enotna vozovnica avtomatsko naložila ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP.


Če enotno vozovnico kupuješ prvič, jo fizično prevzameš na prodajnih mestih prevoznikov. Seznam prodajnih mest je objavljen na

http://subvencije.ijpp.si/portal/.

S številko vloge in osebnim dokumentom greš na katerokoli prodajno mesto IJPP v Sloveniji, na katerem boš lahko opravil nakup vozovnice.

Vse informacije o subvencioniranih vozovnicah so na voljo na telefonski številki 080 4577, objavljene pa so tudi na http://subvencije.ijpp.si/portal/.

Vam je ta spletna stran koristila?

Koristnost strani lahko ocenite večkrat, upoštevamo pa le vašo zadnjo oceno.

Dosedanje ocene (28):

Da

Ne

Delno