Skoči na filtre seznama
Filtriranje se bo izvedlo ob spremembi izbire filtra in ne zahteva dodatne potrditve.

Novica Novi elektronski vlogi za uveljavljanje pravic ob rojstvu otroka

Od 15. 3. 2022 lahko vlagateljice in vlagatelji Vlogo matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka in Vlogo očeta oziroma druge osebe za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka vlagajo tudi elektronsko na portalu eUprava. Za oddajo vlog je potrebna e-identiteta: digitalno potrdilo ali mobilna identiteta smsPASS. Roki za oddajo ostajajo enaki.

Tak način oddaje vlog prinaša vlagateljicam in vlagateljem veliko prednosti, saj lahko vloge oddajo kadarkoli in kjerkoli. Izpolnjevanje vloge je hitrejše, saj se podatki o vlagateljici ali vlagatelju na vlogo prenesejo samodejno iz uradnih virov in jih ni treba izpolnjevati ročno. Centrom za socialno delo teh podatkov ne bo treba dodatno preverjati, pridobljeni bodo namreč neposredno iz uradnih virov, prav tako pa bo večja tudi zanesljivost drugih podatkov, kot je davčna številka delodajalca, ki se bo v vlogo povzela iz uradnega registra.

Vlagatelji lahko potek reševanja vlog spremljajo na portalu eUprava in se naročijo na obveščanje o statusu reševanja vlog po e-pošti ali SMS sporočilih.

Vlogi sta pripravili Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnost in Ministrstvo za javno upravo.

Več

POVRATNE INFORMACIJE