VlogaVloga za prijavo začasnega prebivališča - za mladoletnega otroka in drugo osebo

Starši, skrbniki in druge osebe s pooblastilom lahko izvedejo prijavo stalnega prebivališča za mladoletnega otroka oziroma za poslovno nesposobno osebo in drugo osebo, ki je prijavitelja pisno pooblastila za prijavo prebivališča. V primerih, ko živijo starši na različnih naslovih ali se z otroki seli samo en starš, priložite skenirano soglasje drugega starša.

elektronsko

Opis elektronskega načina oddaje vloge (kaj in kdaj morate narediti, kaj potrebujete, morate kaj dodati, kakšni so pogoji in podobno)

Navodila

Po prijavi z digitalnim potrdilom se vaši osebni podatki v obrazec prenesejo samodejno. V obrazec je potrebno vpisati podatke o otroku oziroma drugi osebi.

Za oddajo vloge potrebujete
  • V primerih, ko živijo starši na različnih naslovih ali se z otroki seli samo en starš, priložite skenirano soglasje drugega starša.
  • Če prijavljate drugo osebo, ki vas je pooblastila za prijavo začasnega prebivališča, potrebujete njeno skenirano podpisano pooblastilo.
Stroški postopka
Namen Strošek
Prijava-odjava začasnega prebivališča
Brezplačno

osebno

Opis osebne oddaje vloge (kaj in kdaj morate narediti, kaj potrebujete, morate kaj dodati, kakšni so pogoji in podobno)

Navodila

Za pridobitev potrdila ni potrebno izpolnjevati nobenega obrazca, vse potrebno uredijo na upravni enoti.

Za oddajo vloge potrebujete
  • Veljaven osebni dokument.
  • V primerih, ko živijo starši na različnih naslovih ali se z otroki seli samo en starš, priložite soglasje drugega starša.
  • Če prijavljate drugo osebo, ki vas je pooblastila za prijavo začasnega prebivališča, potrebujete njeno podpisano pooblastilo.
Stroški postopka
Namen Strošek
Prijava-odjava začasnega prebivališča
Brezplačno

Vam je ta spletna stran koristila?

Koristnost strani lahko ocenite večkrat, upoštevamo pa le vašo zadnjo oceno.

Dosedanje ocene (64):

Da

Ne

Delno